Operation Medelhav - Desmond Lowden (1973)
Förlag Wahlström & Widstrand
Tryckt år 1973
Format Pocket (190 x 120 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Lisbeth Renner
Handling
Sheldon, du är den värste skojaren på hela Mallorca! Jag har nog hört talas om alla dina eskapader. Båtarna du kraschat, pengarna du försnillat. Jag begriper inte hur du bär dig åt, en annan skulle vara inburad för länge sen!
Kapten Sheldon, en törstig f.d. sjöofficer, har inte det bästa rykte i Palma. Men vad ska han ta sig till när kriget för länge sen är slut och whiskyn lockar på krogarna?
Så råkar han stöta på sin gamle krigskamrat och maskinist Barney. De minns sina bravader under kriget - och de kan inte motstå sin längtan efter nya äventyr.
- En vacker dag kommer du att göra något alldeles extra, säger Barney. Och då vill jag gärna vara med och titta på!
Och så planerar de två kumpanerna "Operation Medelhav". En engelsk torpedbåt från andra varldskriget upprustas och maskeras. Sheldon för befäl ombord, Barney sköter maskinerna, och deras besättning är en brokig skara mer eller mindre missanpassade individer. Efter en äventyrlig seglats på ett stormigt Medelhav kapar de en lyxjakt med tre miljonärsfamiljer ombord och för dem till sin bas, en ointaglig grotta på en klippö i Egeiska Havet. Lösensumman är enorm och allt verkar gå i lås. Men till sin förfäran upptäcker Sheldon sin väninna Claire bland de kidnappade passagerarna ...
Operation Medelhav är en sjörövarroman i nutidsmjljö, en strålande äventyrsbok.


Personal Details
Collection Status In Collection
Index 936
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Esselte Herzogs
Antal sidor 215
Orginaltitel Bandersnatch
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1969