Flashpoint - Hightower, Lynn S. (2000)
ISBN 9177094530
Förlag Richter
Tryckt år 2000
Format Inbunden (235 x 165 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Reine Mårtensson
Handling
En anonym person slår larm till polisen: en bil står i lågor i en ödslig del av en park utanför Cincinnati. En tjugotvåårig collegestudent har kedjats fast vid ratten, blivit indränkt i bensin och antänts ... Polisen drar ut den svårt brännskadade mannen ur bilvraket och för honom till sjukhuset.
Kriminalassistent Sonora Blair vid Cincinnatipolisens mordrotel blir väckt mitt i natten och uppmanas att genast försöka få offret att avlägga ett vittnesmål. När hon anländer till sjukhuset är den unge mannen döende och inte längre i stånd att tala, men hon lyckas få ur honom en viktig detalj: psykopaten som har begått det ohyggliga brottet är kvinna.
Sonora är fast besluten att gripa mördaren innan hon slår till igen. Men när mördaren börjar höra av sig till Sonora - hånar henne, provocerar henne och försöker lura in henne i det absurda spelet - stiger insatserna dramatiskt och fallet blir plötsligt högst personligt.
I takt med att spänningen i denna livsfarliga katt-och-råtta-lek trappas upp, märker Sonora att hennes sinnesro, hennes jobb och till och med hennes familj svävar i stor fara.

Med Flashpoint har Lynn S. Hightower inte bara skrivit en realistisk, levande och ytterst spännande bok, utan också fört in en ny, fängslande karaktär på deckarseenen. Kriminalassistent Sonora Blair tar med rätta plats bredvid Sarah Paretskys V.I. Warshawski och Patricia Cornwells dr Kay Scarpetta. Hon är en handlingskraftig kvinnlig polis, som vägrar att ge upp förrän mördaren är fast och offret slutligen kan vila i frid.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 631
Read It Yes
Product Details
Tryckt av AIT Falun AB
Antal sidor 381
Orginaltitel Flashpoint
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1995