Förhäxad ö - Mary Stewart (1965)
Förlag Bonnier
Tryckt år 1965
Format Häftad (225 x 145 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Staffan Björnholm
Omslag Per Beckman
Handling
När Lucy Waring kom till Korfu från Londons rusk och gråväder (och efter en snöplig insats i en snabbt nedlagd pjäs) tyckte hon att hon hade hamnat i paradiset. Allt var som i en dröm - det bekymmerslösa livet i systerns eleganta villa, baden i det smaragdgröna vattnet där en halvtam delfin lekte, samaron med den store skådespelaren Sir Julian Gale, som var lika entusiastiskt övertygad som hon själv om att Korfu var skådeplatsen för Shakespeares "Stormen". Och så mötte hon Max...

Men moln skockade sig över idyllen. Det började med att någon illasinnad individ försökte döda Lucys älskade delfin. Så föll en grekisk fiskarpojke överbord i sundet mellan Korfu och Albanien. Några dagar senare drev liket av en annan ung man iland - en ung man om vilken man visste att han hade sysslat med smuggling mellan ön och fastlandet. Och Lucy Waring fick inte längre behålla rollen som passiv åskådare. Mot sin vilja kom hon att spela en huvudroll i ett drama, regisserat av en person som inte skydde några medel för att driva sin vilja igenom.

"Förhäxad ö" är en thriller, laddad med all den spänning och mystik som man har blivit van att finna i Mary Stewarts böcker. Men det är inte bara i intrigen och den elegant mystifierande upplösningen som hon demonstrerar sitt mästerskap. Boken övertygar i lika hög grad genom äktheten i sin människoskildring och sin fantasieggande och lockande beskrivning av en av de skönaste av Joniska havets öar.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1282
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Alb. Bonniers Boktryckeri
Antal sidor 262
Orginaltitel This Rough Magic
Original Country England
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1964