Förmyndaren - Nevil Shute (1960)
Förlag Geber
Tryckt år 1960
Format Häftad (210 x 135 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Sten Söderberg
Omslag Per Beckman
Handling
Keith Stewart lever ett lugnt vardagsliv med sin hustru i en förstad till London. Han har en verkstad där han bygger mekaniska modeller och är en flitig medarbetare i en populär tidskrift. Hans artiklar har förskaffat honom brevvänner över hela världen, män som delar hans tekniska intressen.

Men den dag hans lilla systerdotter flyttar in i hemmet kommer äventyret in i Keiths liv. Flickans föräldrar omkommer vid en seglingsolycka utanför en liten ö i Söderhavet och han känner sig manad att företa den långa resan till platsen för deras skeppsbrott. Den innersta orsaken till denna resa förblir hans hemlighet. Efter många strapatser fullföljer han den uppgift han förelagt sig och vänder tillbaka till sitt gamla liv. Han har aldrig tänkt på sig själv som en ryktbar person, men under alla de vanskliga situationer som möter honom på hans resa över halva världen får han kontakt med vänner som dittills bara varit namn för honom men som nu bevisar sin vänskap genom ett osvikligt stöd, en glad beredskap att hjälpa honom att fullfölja vad han anser vara sin mission.

I denna NEVIL SHUTES sista roman, som han skrev strax före sin död, möter vi samma mänskliga egenskaper - samma godhet, värme och hederlighet som skaffat honom så många tacksamma läsare också i vårt land.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1221
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Meijels Bokindustri
Antal sidor 295
Orginaltitel Trustee from the Toolroom
Original Country England
Orginalspråk Engelska
Notes
2. uppl. s. å.