Det gyllene språnget - Bertil Mårtensson (1987)
ISBN 9177800818
Genre Science Fiction
Förlag Nyblom
Tryckt år 1987
Format Inbunden (215 x 135 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Omslag Steven Hägg
Handling
Den främmande värld emigranterna kom till mötte dem med något av en utopisk situation. Detta var om inte paradiset, bra nära. Fast nykomlingarna hade olika förflutna, olika drömmar, olika farhågor, var de överens om en sak: - Här vill vi stanna.
Vad ingen av dem kunnat föreställa sig var att den här världen redan var bebodd. Men katterna hade inga händer med mot-ställda tummar och byggde inga maskiner, inga städer, sände inte ut radiosignaler. Deras liv koncentrerades kring jaktens krav på samarbete och inre och yttre balans, kring skönhet, ödmjukhet, musik och matematik. En matematik som just gjort revolutionerande genombrott.
Katterna utmanade människornas föreställningar om intelligens, kultur och moral. Men katterna var också i vägen för människornas planer. Vems rättigheter borde ges försteg? Vem hade rättigheter, och vem hade skyldigheter?
Kolonister som rest ut i universum för att komma ifrån sina jordiska problem fann nya problem de måste ta ställning till. Motsättningarna och spänningarna växte mot en konflikt mellan livsideal och temperament. En konflikt som blev alltmer desperat ju närmare man kom det avgörande ögonblicket: rapporten hem till Jorden.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1009
Read It Yes
Product Details
Tryckt av AB Grafisk Press
Antal sidor 295
Orginaltitel Det gyllene språnget
Orginalspråk Svenska
Original Publication Year 1987