Den brinnande stenen - Guy Gavriel Kay (1989)
ISBN 9129590604
Genre Fantasy
Förlag Rabén & Sjögren
Tryckt år 1989
Format Inbunden (230 x 150 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Rebecca Alsberg
Omslag Martin Springett
Handling
Den brinnande stenen är andra delen i trilogin Fionavars Vävnad. Den första delen heter Offerträdet.

Fem unga människor från vår egen värld har dragits in i den eviga kampen mellan ont och gott i Fionavar, den äldsta av alla världar.
Den fallna guden Rakoth Uppslitaren har gjort sig fri från sina bojor under berget Rangat, och hans ondska hotar nu Fionavars existens, och därmed också alla andra världars.
Kim, sierskan, måste kalla tillbaka Krigaren, den olycklige och fördömde, den som vi kallar Arthur, för att ta sin plats i den stora Vävnaden. Gamla förbannelser och profetior väcks än en gång till liv. De en gång älskande måste mötas på nytt och övernaturliga krafter åkallas. Från Sovarnas grotta kommer Owein och de sju kungarna i den Vilda Jakten, de som måste ledas av ett barn.
Och där finns ännu ett barn, ondskans son, men också godhetens, Jennifers. Han är det okända inslaget i varpen, och hans öde är sammanlänkat med alla världars öde.
De fem från vår egen värld måste ännu en gång tillbaka till Fionavar. Kim för att kalla de döda från deras vila och de levande till kampen. Dave för att kämpa till¬sammans med Ryttarna på slätten, och för Hornets skull. Paul, Offerträdets herre, för att inta sin plats i mönstret, liksom Jennifer för att möta sitt tidlösa öde. Och Kevin, vackre Kevin, får till sist veta vart han så länge varit på väg, och vilken hans roll måste vara i striden för Fionavar och alla andra världar.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 742
Read It Yes
Product Details
Serie Fionavars vävnad
Tryckt av Grafo Tryck AB
Antal sidor 302
Orginaltitel The Wandering Fire
Original Subtitle The Fionavar Tapestry Book Two
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1986
Notes
Del 2 av 3 i serien Fionavars vävnad

Även tillg. med tryckår: 2. tr., 1990