Offerträdet - Guy Gavriel Kay (1988)
ISBN 9129590639
Förlag Rabén & Sjögren
Tryckt år 1988
Format Inbunden (230 x 150 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Rebecca Alsberg
Omslag Martin Springett
Handling
Offerträdet är första delen i en ny stor fantasy-trilogi.

Fem unga människor lever sitt ganska vanliga liv vid universitetet i Toronto. De har upplevt sorger och kärlek och vänskap precis som alla andra.

Allt började en kväll efter en föreläsning... Lorenzo Marcus var en berömdhet, det visste alla. Men i sin egen värld, Fionavar, den första av alla världar, var han Loren Silverkåpa, förstemagiker hos storkonungen i Brennin. Dit slungas de fem, Kim, Kevin, Dave, Paul och Jennifer, dramatiskt tillsammans med magikern, och oundvikligt blir de en del av Fionavar, den värld som vår egen bara är en blek skugga av.
Där finns den fallna guden Rakoth Uppslitaren sedan tusen år fängslad under berget Rangat, så länge de fem väktstenarna lyser blå. Där lever folken som en gång besegrade och fängslade Rakoth - folken i Brennin och Cathal, Dvärgarna, Ljuselberna och Ryttarna på Slätten.
Men länken mellan de fem folken bryts, och Rakoth gör sig fri. Den renodlade ondskan sprider sig i världen, och var för sig och tillsammans måste Kim och de andra på olika sätt ta upp kampen mot ondskans makter, och också lösa upp knutarna inom sig själva.

Offerträdet är en rik och dramatisk vävnad, en episk berättelse om djupt mänskliga känslor och konflikter i en värld som speglar nordisk och keltisk mytologi i den eviga kampen mellan ont och gott.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 741
Read It Yes
Product Details
Serie Fionavars vävnad
Tryckt av Grafo Tryck AB
Antal sidor 352
Orginaltitel The Summer Tree
Original Subtitle The Fionavar Tapestry Book One
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1995
Notes
Del 1 av 3 i serien Fionavars vävnad

Även tillg. med tryckår: 2. tr., 1988