Höjdaren - Genberg, Kjell E. (1980)
Förlag Bra Spänning
Tryckt år 1980
Format Inbunden (190 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Omslag Folke Müller
Handling
Josef Stjerne är mannen, som började med två tomma händer och som nu sitter med famnen full av sedelpackar. Han betraktas av sin omvärld som en framgångsrik men tillbakadragen affärsman, som med skicklighet och hederliga medel byggt upp sitt imperium. Men bakom den prydliga, väl polerade fasaden döljer sig en samvetslös brottsling. Som en stor, fet spindel sitter han mitt i knarknätet och dryper sitt gift över sina offer. Ingen, utom några få utvalda, vet om hans smutsiga hantering. Men en dag kidnappas hans dotter, och han är tvungen att lämna sin plats mitt i nätet trots riskerna att bli avslöjad.
HÖJDAREN handlar främst om ekonomisk brottslighet, här talar kapitalet sitt råa och edspäckade språk, medmänsklighet och känslor är satta på undantag. När Josef Stjerne beslutar sig för att befria sin dotter är det bara för att bibehålla sin prydliga fasad - mannen innanför bryr sig inte så mycket om det. Pengarna har format honom till en kall och beräknande varelse, som med sin enastående dubbelmoral kan ursäkta det grövsta våld. Men när han själv direkt konfronteras med våldshandlingar kommer fegheten framkrypande

Kjell E. Genberg har skrivit en fränt satirisk roman. Välfärden är tom så att det ekar i den, glittret bländar till blindo. Boken är kallt realistisk med ett stänk av humor som understryker realismen. Om man får använda kungsord, så är det en bok "i tiden", rykande aktuell, avslöjande och mycket underhållande.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 463
Read It Yes
Product Details
Utgåva [Ny utg.]
Tryckt av Jannerstens Tryckeri
Antal sidor 205
Orginaltitel Höjdaren
Orginalspråk Svenska
Original Publication Year 1980
Notes
Originaluppl. 1980