Hårdhandskar - Francis, Dick (1981)
ISBN 9146139001
Förlag Wahlström & Widstrand
Tryckt år 1981
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Astrid Lundgren
Omslag Svenolov Ehrén
Handling
I hårdhandskar får läsaren på nytt möta Sid Halley - senast förekom han i "Mot alla odds" - i en explosiv och ständigt skiftande handling, förlagd till den exklusiva engelska kapplöpningsvärlden. Sid Halley är privatdetektiv och före detta jockey. Han har skadats i en hindertävling och bär sedan dess en batteridriven hand. Det elektromekaniska underverket hindrar honom i hans arbete, samtidigt som det några gånger räddar hans liv - som den gången han till varje pris måste hålla sig kvar i en pendlande korg under en kantrande varmluftsballong.
Sid Halley har blivit ett offer för sina egna framgångar då han ständigt drivs av en ambition att klara ut alla de fall han blir erbjuden. Han är utarbetad och har stora svårigheter att hinna med allt, trots all hjälp han får av sin gode vän Chico Barnes - innehavare av judons svarta bälte. Ändå är han lyckosam och hans goda rykte sprids. Även skurkarna lär sig att respektera och frukta honom och använder alltmer raffinerade knep att komma undan. En dag finner Sid Halley att han jagar en fiende som helt uppenbart anser att brutal attack är bästa försvar.

Dick Francis har skrivit arton sällsynt spännande böcker, de flesta med en mer eller mindre glamorös kapplöpningsvärld som bakgrund. Han var tidigare en mycket framstående jockey och känner väl till motiven bakom de brott och handlingar han så suveränt berättar om för en ständigt växande skara förväntansfulla och kräsna läsare.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 433
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Centraltryckeriet AB
Antal sidor 272
Orginaltitel Whip Hand
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1979