Heta pengar - Francis, Dick (1989)
ISBN 9146157395
Förlag Wahlström & Widstrand
Tryckt år 1989
Format Inbunden (230 x 155 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Astrid Lundgren
Omslag Christian A. Atkinson
Handling
Multimiljonären Malcolm Pembrokes liv har varit färgstarkt och händelserikt. Han har haft fem fruar och han är far till nio barn. När hans femte fru blir mördad, avslutar han ett gräl som han i nästan tre års tid fört med sin älsklingsson Ian. I stället ber han nu honom om hjälp.
Ian Pembroke som avskydde den femte frun, Moria, går med på att möta pappan på kapplöpningsbanan vid Newmarket - båda är hästintresserade varför mötesplatsen är naturlig. Mycket snart är far och son indragna i en helt annan kapplöpning: det gäller att finna och oskadliggöra mördaren innan han hinner slå till på nytt. Penningbegär, skvaller och sjuklig skämtlystnad är några av de hinder de tvingas kämpa mot i sin obevekliga strävan att spåra och snärja mördaren. Mitt i faran är de ändå excentriska nog att ta de tillfällen till förströelse som bjuds. Tillsammans ser de några verkligt spännande hinderlopp.
Heta pengar är en andlöst spännande historia som inte bara handlar om mördarjakten och om det komplicerade förhållandet mellan Malcolm och Ian utan också om vars och ens rätt att hantera sitt materiella överflöd. Leva upp det, ge bort det, spela bort det eller rent av slänga det i elden. Ian är inte alltid övertygad om att hans fars spekulationer är riktiga eller ens försvarbara, men han är beredd att offra sin själ för att försvara hans rätt att göra dem.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 427
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Centraltryckeriet AB
Antal sidor 298
Orginaltitel Hot Money
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1987
Notes
Första svenska uppl. 1989