Havsfarmen - Clarke, Arthur C. (1973)
ISBN 9170900760
Genre Science Fiction
Förlag Lindqvist
Tryckt år 1973
Format Inbunden (200 x 125 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Inge RL Larsson
Handling
HAVSFARMEN är av många ansedd som en av Arthur C. Clarkes bästa romaner. När den kom ut i Amerika under titeln "The Deep Range" skrev New York Herald Times: - Genom att kombinera sina enastående forskningsresultat med poetisk fantasi kommit livet under vattenytan att framstå som en värld av enastående skönhet, fruktan och under och de vetenskapliga slutsatser han drar är mycket övertygande.
Bokens handling flyttar oss ungefär hundra år framåt i tiden. Huvudpersonen är en rymdskeppsingenjör, som gripits av sådan skräck och rädsla för livet i den yttre rymden att han tvingats ta avsked och leva ett tillbakadraget liv på jorden. Så snart han tillfrisknat någorlunda blir han utnämnd till väktare eller överuppsyningsman över livet i oceanernas djup.
HAVSFARMEN är en spännande, gripande och intresseväckande roman om livet av i morgon, det liv som varje dag rycker oss allt närmare, då människorna blir beroende av havens rikedomar för sin försörjning och skördemännen söker sig ned i stora skaror för att hämta upp det överflöd som de stora världshaven bjuder.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 172
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Weilin & Göös AB
Antal sidor 231
Orginaltitel The Deep Range
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1957