Hjälp dom har satt mig på kåken! - Donald E. Westlake (1975)
ISBN 9100400297
Genre Humor; Thriller
Förlag Bonnier
Tryckt år 1975
Format Häftad (210 x 130 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Staffan Andre
Omslag Jan Biberg
Handling
Harry Künt var ingen bankrånare, ingen mördare, ingen våldtäktsman: han var hemfallen åt practical jokes! Salt i kaffet, snubbeltrådar, exploderande cigaretter - sådant var för Harry Kunt ett livselixir. Hans ödestimma slog när han hade parkerat sin bil, med en naken skyltdocka slängd över kylaren, vilket ledde till en seriekrock med sjutton bilar inblandade. Bland de skadade befann sig två tydligen helt humorfria kongressmän...

Det var alltså när Harry Künt hamnade nere i fängelsets sportförråd som hans livs största practical joke såg dagens ljus. Vid en tidigare ombyggnad av fängelset hade en dåvarande intern lyckats ordna en hemlig tunnel till sin bostad. Harry Künt blir medlem i den krets av sju storförbrytare som är hans arbetskamrater i förrådet och ensamma om hemligheten med tunneln. Och i stan finns det ett par välsorterade banker som bara väntar på att länsas av sju experter som har tidernas mest oslagbara alibi - de sitter alla i fängelse!

Detta är upprinnelsen till en thriller, så oemotståndligt rolig, så hisnande laddad med spän ning och absurda förvecklingar som bara Donald Westlake förmår åstadkomma.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1500
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Alb. Bonniers Boktryckeri
Antal sidor 204
Orginaltitel Help I Being Held Prisoner
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1974