Böjelser och begär - James, P.D. (1991)
ISBN 9100502308
Förlag Bonnier
Tryckt år 1991
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Elsa Svenson
Omslag Anders Söderberg
Handling
Adam Dalgliesh, välkänd intendent vid Londonpolisen, har ärvt en gammal kvarn av sin faster. Den ligger vid Norfolks kust och är inredd till en originell men utomordentligt trivsam bostad. Går han upp i kvarntornet - varifrån hans faster, verksam som ornitolog, studerat omgivningens fågelliv - möter honom en vidsträckt och intagande kustutsikt som bara störs av ett kärnkraftverks hotfulla silhuett. Han känner människorna i närheten och vet att kraftverket väcker blandade känslor; det ger arbetstillfällen men är samtidigt ett påtagligt miljöhot. Den verksamhet som utövas av en protestgrupp balanseras av upprepade intormationsmöten på kraftverket.
I trakten har inträffat en serie mord, alla uppenbarligen begångna av samma gärningsman. Ett karaktäristiskt och bisarrt mönster upprepas. Några av offren har arbetat på kraftverket och förstämningen är stor. De upprörda känslorna mildras inte av att polisen upprättar en spaningscentral i lokalerna.
Dalgliesh upprörs, som alla andra, av morden, men deltar inte i utredningen. Det är inte hans distrikt och tillförlitlig kompetens förmodas finnas hos den lokala polisen. Dessutom umgås han med några av dem polisen önskar höra...
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 774
Read It Yes
Product Details
Utgåva [Ny utg.]
Tryckt av Mohndruck
Antal sidor 427
Orginaltitel Devices and Desires
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1989
Notes
Bokklubben Svalan

Första svenska uppl. 1990