Berättelsen om Fjärrskådarna - Mördarens lärling - Hobb, Robin (1996)
ISBN 9127057372
Genre Fantasy
Förlag Legenda
Tryckt år 1996
Format Inbunden (235 x 160 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Ylva Spångberg
Omslag Michael Whelan
Handling
Han är lönnmördare, en hedervärd syssla i hans värld, om den utövas med finess. En gång föddes han som oäkta son till landets arvprins. Trots familjens förakt fick han dock en ung furstes uppfostran - plus skolning i det som skulle bli hans egentliga syssla: lönnmord. Han gick i lära hos sin företrädare, en gåtfull och skrämmande gestalt vars närvaro vid hovet var okänd för de flesta.

Sex Hertigdömen regeras sedan urminnes tid av den kungasläkt som kallas Fjärrskådarna. De har stärkt sin makt med magi, men nu utmanas deras regim av rövarhorder från havet, rödskeppspiraterna. Dessa släpper lös en hittills okänd fasa över landet, de berövar sina fångar deras mänsklighet och låter dem sedan förhärja omgivningarna som själlösa skal. Magi eller okända örters kraft, ingen vet. I denna tid av krigshot och stegrad oro har oäktingens studier nått den nivå där hans kunnande ska prövas. Ett politiskt mord får bli hans första allvarliga uppgift.

Mördarens lärling, första delen i trilogin Berättelsen om Fjärrskådarna, är en tät och välskriven roman, där den kusliga stämningen inte hindrar humor och medkänsla från att lysa igenom. En bok som är svår att lägga ifrån sig när man väl börjat läsa den.

Robin Hobb är en pseudonym. Endast det amerikanska förlaget vet vem som döljer sig bakom namnet.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 638
Read It Yes
Product Details
Tryckt av WSOY
Antal sidor 404
Orginaltitel The Farseer: Assassin's Apprentice
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1995
Notes
1:a delen av tre i serien Berättelsen om Fjärrskådarna.

Första svenska uppl. 1996