Belägring - Clancy, Tom (2000)
ISBN 9171336966
Förlag Bra böcker
Tryckt år 2000
Format Inbunden (230 x 160 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Nils Larsson
Omslag Tony Stone
Handling
Detta är den fjärde delen i Tom Clancys & Steve Pieczeniks serie om Op-Center, Förenta Staternas specialkommando för hantering av krissituationer. Paul Hood har nu avgått som chef och Michael Rodgers är på väg att ta över. Hood befinner sig tillsammans med sin familj i FN-högkvarteret i New York för att lyssna till en konsert där deras dotter medverkar. Konserten ges för tio länders ambassadörer i säkerhetsrådets sessionssal. Hoods familj måste av säkerhetsskäl följa konserten via monitorer i ett annat rum.

Samtidigt sätter fem terrorister sina planer i verket att inta FN-byggnaden, ta gisslan och kräva en stor lösensumma. I en skåpbil kör de iklädda rånarhuvor rätt in i FN-husets entréhall, dödar fyra säkerhets- vakter och tar sig in i säkerhetsrådets sessionssal, där de tar de närvarande som gisslan och kräver att 250 miljoner dollar sätts in på ett schweiziskt bankkonto samt att de får fri lejd med helikopter. De hotar att döda en delegat i timmen till dess att man uppfyllt deras villkor.

Op-Center vill ingripa med sin insats-styrka men stoppas av amerikanska UD eftersom FN-huset är internationell mark. En delegat - en svensk - dödas av terroristerna. En FN-styrka på fem man ger sig in i lokalen men måste dra sig tillbaka. Den kvinnliga generalsekreteraren försöker förgäves förhandla med terroristerna. Till slut tvingas Hood och Rodgers att själva ingripa och Hood räddar i sista stund livet på sin dotter - och resten av gisslan.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 244
Read It Yes
Product Details
Serie Tom Clancys Op-Center
Tryckt av AIT Falun AB
Antal sidor 319
Orginaltitel Tom Clancy's Op-Center: State of Siege
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1999
Notes
Även tillg. med tryckår: [Ny tr.], 2001