Blocket - Karin Wahlberg (2007)
ISBN 9146213821
Genre Thriller
Förlag Wahlström & Widstrand
Tryckt år 2007
Format Inbunden (230 x 160 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Omslag Annika Lyth
Handling
Till en början verkar allt vara frid och fröjd. Under sommaren har Veronika och Claes äntligen gift sig efter många år tillsammans. Och Veronikas dotter Cecilia har just fått sin allra första egna bostad i Lund, efter att ha delat lägenhet med två studiekamrater.
Men så drabbar katastrofen familjen. Mitt i de idylliska villakvarteren, på väg hem från en fest, blir Cecilia brutalt nedslagen och misshandlad av en okänd gärningsman.
Medan Veronika vakar vid Cecilias sjuksäng får Claes Claesson ta huvudansvaret för deras gemensamma dotter Klara, som just håller på att skolas in på dagis hemma Oskarshamn. En eftermiddag blir han uppringd av en orolig grannfru som berättar att hennes man åkt till sjukhuset Lund för en undersökning och sedan inte återkommit. Han är spårlöst försvunnen sedan flera dagar.
Claes Claesson försöker i samarbete med lundapolisen nysta i mannens förflutna, när staden skakas av ännu ett våldsdåd. Denna gång är det en av Cecilias tidigare rumskamrater som hittas död i sin bostad. Kan det finnas något samband mellan de till synes disparata brotten? Och vad är det egentligen som pågår i den krets av unga läkare där såväl Cecilia som hennes vänner rört sig?
Jakten på mördaren leder obönhörligt till Blockets vindlande korridorer...
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1607
Read It Yes
Product Details
Tryckning 3
Tryckt av WS Bookwell
Antal sidor 405
Orginaltitel Blocket
Original Country Sverige
Orginalspråk Svenska
Original Publication Year 2006
Notes
2. tr., 2006