Blommornas krig - Sista avfarten till Älvalandet - Tad Williams (2005)
ISBN 9132331525
Genre Fantasy
Förlag B. Wahlström
Tryckt år 2005
Format Kartonage (230 x 155 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Ylva Spångberg
Omslag Michael Whelan
Handling
Det mesta har gått snett för Theo Vilmos. Han har hankat sig fram på ströjobb i väntan på det stora genombrottet som rockmusiker. Men nu vill killarna i bandet inte längre ha honom kvar som sångare, hans flickvän lämnar honom och hans mor dör i cancer. För att slicka sina sår och tänka över sitt liv hyr han en stuga i bergen ovanför San Francisco. Det är där som Theos liv med ens tar en överrumplande vändning. Plötsligt befinner han sig i en annan tillvaro - i de odödligas värld. Men varför?
Kanske har det något med hans gammelmorbrors efterlämnade bok att göra? Den som skildrar en resa i ett sagoland som Theo trodde var en ren skröna. Mycket stämmer överens med det han upplever i denna märkliga värld, befolkad av underliga figurer, en del välvilliga, andra synnerligen hotfulla.
Här härskar sex mäktiga blomfamiljer som är missnöjda med resursslöserier i Theos värld. Balansen är rubbad och hotar villkoren för de odödliga. Därför hämtas Theo från de dödliga. Men vad kan han göra? Och varför är just han utvald?
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1530
Read It Yes
Product Details
Serie Blommornas krig
Tryckt av ScandBook AB
Antal sidor 348
Orginaltitel The War of the Flowers
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 2003
Notes
Första svenska upplaga 2005