Bill erövraren - P. G. Wodehouse (1968)
Genre Humor
Förlag Aldus/Bonnier
Tryckt år 1968
Format Pocket (185 x 110 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Vilgot Hammarling
Omslag Per Åhlin
Handling
Bill mådde inte alls bra. Hans huvud var dubbelt så stort som vanligt. Munnen var full av någon obehaglig, ylleliknande massa, som vid närmare undersökning befanns vara tungan. Alldeles nyss, just innan han vaknade, hade en ung kvinna - den kvinna som han dyrkade med en inte endast vulkanisk utan även trofast kärlek - slutat bearbeta hans huvud med en stenborr.
Kort sagt: Bill var dagen efter. Han kände att han icke var värdig Alice Cokers kärlek. Ett nytt liv måste öppna sig framför honom. Ett liv fyllt av nit och arbete. Ett liv i London City, där en ung man med järnhård flit och initiativrikedom kan skapa sig en ställning.
Men föga anade Bill, när han fattade detta drastiska beslut, hur dramatiskt livet i det gamla England gestaltar sig och vilka fällor som gillras av energiska och söta unga flickor, oförstående onklar, kuschade äkta män med bestämda hustrur och förslagna, vadspelande unga redaktörer på skandalblad...

Bill Erövraren framförs av en Wodehouse i toppform, som vet att få farskarusellen att snurra medan läsaren förnöjt förs runt i hans hisnade ordgungor.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1427
Read It Yes
Product Details
Utgåva [Ny utg.]
Tryckt av Alb. Bonniers Boktryckeri
Antal sidor 239
Original Country England
Orginalspråk Engelska
Notes
Delfinbok D184