Turisterna - Tore Zetterholm (1976)
ISBN 911751102X
Förlag Bra böcker
Tryckt år 1976
Format Inbunden (205 x 135 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Omslag Svenolov Ehrén
Handling
Han är en berömd svensk teater-regissör, hon är arkeolog. De kommer till överstejuntans och tortyrens Grekland och blir inblandade i en dramatisk människosmuggling.
Det är den yttre handlingen i Tore Zetterholms nya roman. Men även på det inre planet utspelas en thriller. Lojalitet kolliderar med lojalitet, och kampen mot fascismen visar sig vara något långt mer allvarligt och blodigt än en riskfri utflykt för turister som vantrivs i välfärden.
Det är ofrånkomligt att vi måste protestera mot våld och förtryck, var de än förekommer i världen. Men vems intressen tjänar vi, om vi hycklar ett engagemang som vi inte kan leva upp till? Och om våra stortaliga protester och vårt patos på hemmaplan bara är koketta utspel och opportunistiska deklamationer?
Men "Turisterna" är inte bara en uppgörelse med politikens posörer. Den är också ett intensivt äktenskapsdrama vars huvudpersoner kommer oss naket nära. Det får oss att ställa frågan om vi ibland är "turister" inte bara på lidandets kontinent utan också på lidelsernas.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1566
Read It Yes
Product Details
Tryckt av As Norbok
Antal sidor 168
Orginaltitel Turisterna
Original Country Sverige
Orginalspråk Svenska
Original Publication Year 1975