Ersättaren - ett äventyr - Olof Windahl (1976)
ISBN 9100411388
Förlag Bonnier
Tryckt år 1976
Format Inbunden (210 x 130 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Omslag Andrea Ydring
Handling
Det är en strålande senvinterdag. Henning Larsson - en snäll, litet naiv tjugofemåring - åker in till Stockholm för att ta sin sedvanliga söndagspromenad längs kajerna.
Men vid Slussen hamnar han mitt i ett egendomligt frälsningsmöte. Därifrån kommer han att ta en ofrivillig motorcykelfärd med några knuttar upp på Söder.
Där inträffar inledningen till ett äventyr som för honom hundratals mil hemifrån och dramatiskt konfronterar honom med en riksbekant arkitekt, en mycket framgångsrik porrdirektör och en centraleuropeisk premiärminister. Henning inser snart att oskuld och naivitet inte räcker långt då det gäller att överleva i kampen mot erfarna och förslagna motståndare som sitter med nästan alla trumf på hand.

I "Ersättaren" har Olof Windahl på ett personligt sätt använt sig av spänning och berättarstil från agent- och äventyrsböcker för att skriva en underhållande samtidsroman. Men det thrilleraktiga och humoristiska står också i tjänst hos ett allvarligare syfte och boken kan ses som en pikaresk utvecklingsroman.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1558
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Alb. Bonniers Boktryckeri
Antal sidor 183
Orginaltitel Ersättaren
Original Subtitle ett äventyr
Original Country Sverige
Orginalspråk Svenska
Original Publication Year 1976
Notes
Månadens Bok