Den nya solens bok - Torterarens skugga - Gene Wolfe (1996)
ISBN 9171332111
Genre Fantasy
Förlag Bra böcker
Tryckt år 1996
Format Pocket (180 x 110 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Nille Lindgren
Omslag Arne Öström
Handling
Jorden är åldrad och solen döende. I den Oförgängliga stadens väldiga citadell begår den unge Severian, nybliven gesäll i torterarens skrå, en oförlåtlig synd: han förälskar sig i en vacker kvinnlig fånge och bryter sin ed för hennes skull.
Som straff tvingas han bort från staden för att ta tjänst som bödel i en avlägsen landsortsstad. Innan han hunnit långt dras han in i ett spel av sällsamma händelser som kommer att föra hans Liv i en helt annan riktning än han kunnat ana. Han möter svek och sorg på sin väg, men också kärlek och spirande hopp.
DEN NYA SOLENS BOK är en storslagen, ständigt överraskande skildring av en oändligt avlägsen värld, där framtid och förflutet har smält samman, där vetenskap och magi inte går att skilja åt. Den är ett av fantasylitteraturens äkta mästerverk.

Gene Wolfe föddes i New York 1931, men växte huvudsakligen upp i Texas. Efter militärtjänstgöring i Koreakriget tog han civilingenjörsexamen och har arbetat både som ingenjör och facktidskriftsredaktör.
Som skönlitterär författare debuterade Gene Wolfe 1967. 1980-82 utgav han de fyra romanerna i DEN NYA SOLENS BOK - TORTERARENS SKUGGA, MEDLARENS KLO, LIKTORNS SVÄRD OCH AUTARKENS CITADELL - och skapade därmed ett av den moderna fantasylitteraturens bestående mästerverk.
Gene Wolfe räknas idag som en av de litterärt och idémässigt ledande amerikanska författarna.

Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1509
Read It Yes
Product Details
Utgåva [Ny utg.]
Serie Den nya solens bok
Tryckt av Aktietrykkeriet
Antal sidor 276
Orginaltitel The Book of the New Sun - The Shadow of the Torturer
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1980
Notes
Tidigare utg. i 1 vol. tills. med Medlarens klo