Tjuv och polis - Donald E. Westlake (1973)
ISBN 9100385913
Genre Humor; Thriller
Förlag Bonnier
Tryckt år 1973
Format Häftad (210 x 130 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Claes Gripenberg
Handling
Vem ska kunna lura snuten om inte snuten själv?
Det frågar sig Tom och Joe, patrullerande polismän i New York och innerligt trötta på sitt kneg. Drömmen om att en gång få sitta och rulla tummar i egen elegant förortsvilla tar allt fastare form under långa och dödtrista pass, och en dag får de plötsligt pröva sina teoriers hållbarhet i en jättestöt mot ett mäklarkontor: tio miljoner i statsobligationer har de i bagen när de har lyckats nästla sig förbi både vakter och bevakande tv-skärmar. Av de tio miljonerna ska Tom och Joe ha var sin av beställaren, den mäktige maffialedaren Vigano. Och Vigano ska man väl med tiden kunna snuva på något vis.

Men hur bär man sig åt när man står mitt i New York med tio miljoner i en bag och halva poliskåren och hela Viganos mordiska gäng i färd med att vända upp och ned på stan? Svaret på den frågan får ni i en berg- och dalbana av nervpirrande, halsbrytande och hejdlöst muntra förvecklingar.

Donald E.Westlake har sin alldeles egna thrillerstil. Inte nog med att han liksom skakar olidlig spänning ur rockärmen, han lyckas också som vanligt vara alldeles oemotståndligt kvick och rolig även i de vildaste turerna! Av Westlake finns tidigare på svenska "En skojares arv", "Den heta stenen" och "Spion i het soppa".
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1499
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Alb. Bonniers Boktryckeri
Antal sidor 210
Orginaltitel Cops and Robbers
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1972