Sommar med den röda vargen - Morris L. West (1973)
ISBN 9100384208
Förlag Bonnier
Tryckt år 1973
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Magnus K:son Lindberg
Omslag Eino Tepponen
Handling
Berättaren i Morris Wests nya roman är själv författare. Han har börjat känna leda vid den moderna civilisationen och accepterar därför en inbjudan att för en tid slå sig ned hos en gammal vän på den ännu oförstörda ön Lewis i Yttre Hebriderna. Under resan dit träffar han en vacker kvinnlig läkare, Kathleen, skotska och liksom han på väg ut till öarna.

Berättaren som hoppats kunna glömma sina bekymmer i den karga, oförstörda övärlden blir i stället indragen i ett dramatiskt skeende. Det är ett drama med dolda släktband och konflikter mellan brittisk lag och öarnas egen hederskodex.

Den färgstarke figur kring vilken handlingen kretsar är Ruarri, kallad Röda vargen, en i vårt sekel vilsegången pirat och rovriddare. Ruarri och berättaren blir konkurrenter om Kathleen och de båda kontrahenterna möts i en serie tysta kraftmätningar. Deras tvekamp blir till slut blodigt allvar under en stormpiskad fiskefärd som i själva verket är en förevändning för vapensmuggling till Nordirland. Det är med obeveklig logik händelseutvecklingen leder fram mot sin våldsamma utgång.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1471
Read It Yes
Product Details
Utgåva 6/8 tus.
Tryckt av Alb. Bonniers Boktryckeri
Antal sidor 279
Orginaltitel Summer of the Red Wolf
Original Country Australien
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1971