Guds clowner - Morris L. West (1982)
ISBN 9100455407
Förlag Bonnier
Tryckt år 1982
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Staffan Andre
Omslag Christer Jonson
Handling
Armageddon är nära och människorna måste förberedas inför Jesu återkomst till jorden - detta är det budskap Gud i en uppenbarelse överbringar till påven.
Tiden är omkring 1990, den politiska situationen i världen är på högspänning, krigsstämningarna piskas upp av mäktiga ekonomiska krafter. Ända in i Vatikanen når deras inflytande. Uppgiften att påven förbereder ett manifest med redogörelse för sin uppenbarelse slår ned som en bomb bland kardinalerna. En påve som har visioner, som påstår att han haft direktkontakt med Gud - katastrof! De hotar honom, de vill sinnessjukförklara honom, de tvingar honom abdikera.
Som privatperson far påven runt i världen, han finner hjälp att få ut en serie "Öppna brev" som han undertecknar "Clownen John". Överallt möter han skepsis och hot.

Under en svår sjukdom vårdas påven av en ung syrier, Atha. Det blir så småningom klart att Atha inte är någon vanlig man, att han har ett viktigt uppdrag att utföra och att hans och påvens öden är tätt sammanlänkade i den kamp som ytterst handlar om världens överlevnad.

Morris West är en av vår tids mest lästa författare. Född i Australien räknas han numera in i de engelska författarnas krets. I Sverige har Morris West haft sina största framgångar med de katolskt bottnade romanerna "Djävulens advokat" och "Fiskarens skor". "Guds clowner" ansluter sig till traditionen från dessa böcker och anses vara ett av Morris Wests absolut förnämsta verk.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1469
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Bonniers Grafiska Industrier AB
Antal sidor 410
Orginaltitel The Clowns of God
Original Country Australien
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1981