Sista jouren - Karin Wahlberg (2002)
ISBN 9146181180
Förlag Wahlström & Widstrand
Tryckt år 2002
Format Inbunden (230 x 155 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Omslag Annika Lyth
Handling
När Veronika Lundborg-Westman cyklar till arbetet en vanlig torsdagsmorgon i mars kan hon knappast ana vad som kommer att hända en stund senare. Tvärtom börjar dagen bra. Vårsolen tittar äntligen fram efter en ovanligt mörk och trist vinter, och Veronika konstaterar nöjt att det trots allt tycks finnas hopp om ljusare tider. Men när hon kommer fram till sjukhuset och kliver in i omklädningsrummet förändras aalt i ett slag. I personalduschen hittar hon kirurgen Maria Kaahn nedhasad i en obekväm ställning mot den blöta kakelväggen. Med van klinisk blick konstaterar Veronika att hennes kollega är död.
Den ansträngda situationen på sjukhuset, till följd av stress, personalbrist och nedskärningar, förbättras knappast av den tragedi som har inträffat. En obehaglig, tryckt stämning brer ut sig och snart börjar spekulationerna att ta fart. Var det en olycka eller rentav ett mord? Och vem hade i så fall önskat livet ur Maria?
Dessutom hade hon precis bytt sin journatt med en annan läkare, vilket få visste om. Kunde förövaren till och med finnas i deras närhet?
Kriminalkommissarie Claes Claesson och hans kollegor börjar förhöra personer i Maria Kaahns omgivning och så småningom
växer bilden av en komplicerad människa fram, en kvinna som inte var helt omtyckt på sin arbetsplats, åtminstone inte av alla.

Karin Wahlberg, själv läkare, debuterar nu med en initierad och spännande krimminalroman i sjukhusmiljö.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1462
Read It Yes
Product Details
Tryckning 5
Tryckt av ScandBook AB
Antal sidor 364
Orginaltitel Sista jouren
Original Country Sverige
Orginalspråk Svenska
Original Publication Year 2001
Notes
Även tillg. med tryckår: 2.-4. tr., 2001 ; 5. tr., 2002