Ya-Ya flickornas gudomliga hemligheter - Rebecca Wells (2001)
ISBN 9100569380
Förlag Bonnier
Tryckt år 2001
Format Inbunden (235 x 160 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Elisabeth Werner Starck
Omslag Honi Werner
Handling
År 1932 diskvalificeras fyra åttaåriga flickor på grund av "okvinnligt beteende" i en tävling om vem som är mest lik Shirley Temple. De fyra bildar ett förbund, Ya-Ya-flickorna, som blir upptakten till en vänskap som kommer att bestå genom åren och som präglar både deras och deras barns liv.
När teaterregissören Sidda Walker, dotter till en av Ya-Ya-flickorna, många år senare intervjuas i en tidning råkar hon beskriva sin mor som "en steppande barnmisshandlare". Ursinnig bryter modern all kontakt med sin dotter. Sidda är förkrossad. Hon skjuter upp sitt planerade bröllop och drar sig undan i väntan på att bli förlåten.
Det är då Ya-Ya-flickorna griper in för att ställa allt till rätta.

Ya-Ya-flickornas gudomliga hemligheter skildrar tre generationer kvinnor i en småstad mitt i Louisiana. Den fuktiga hettan dallrar över träskmarker och bomullsplantager och det doftar från kamelia och magnoliaträd. Man lagar kryddstark cajunmat, ser premiären på "Borta med vinden", steppar till Fred Astaire, kör cabriolet och fyller utflyktstermosen med Bloody Mary. Ya-Ya-flickornas gudomliga hemligheter är en rolig, varm, insiktsfull och bitvis djupt skakande roman om de komplicerade banden mellan mor och dotter, men det är också en bok genomsyrad av den oerhörda livsglädje och energi som kännetecknar de fyra vilda Ya-Ya-flickorna. En bok som visar den otroliga kraften i äkta kvinnlig vänskap.


Rebecca Wells roman om Ya-Ya-flickorna har blivit en stor succé i USA. I över ett år har den legat i topp på bestsellerlistorna och sålts i nära två miljoner exemplar. Den har blivit något av en kultbok och det har bildats Ya-Ya-klubbar över hela landet.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1416
Read It Yes
Product Details
Tryckt av AIT Falun AB
Antal sidor 393
Orginaltitel Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1996
Notes
Första svenska uppl. 1999
59:e - 62:a tusendet.