Begravningsplatsen i Prag - Eco, Umberto (2011)
ISBN 9789174830248
Förlag Earbooks
Tryckt år 2011
Format Ljudbok CD
Översättning Barbro Andersson
Uppläsare Björn Granath
Omslag Pierluigi Butto
Handling
Simone Simonini lever ert dubbelliv. Till det yttre är han antikhandlare i Paris, men bakom den beskedliga fasaden gömmer sig en spion och förfalskare. Genom att åta sig tvivelaktiga uppdrag bidrar han till tillkomsten av dokument som påverkar historiens gång och människors öden.

Begravningsplatsen i Prag är en nervkittlande berättelse som utspelar si mot en bakgrund av faktiska historiska händelser i artonhundratalets Europa. Här driver författaren friskt med rasistiska stereotyper och demonterar den tidens antisemitiska klichéer. Med skoningslös tydlighet visar han hur lögner kan planteras, vilseleda och leva vidare som sanningar. Inte bara för en kort tid, utan i generationer.

Begravningsplatsen i Prag hur av många kritiker hyllats som en av Umberto Ecos bästa romaner, helt i paritet med världssuccén Rosens namn. Och att Eco här är på ett strålande berättarhumör går inte att ta miste på.
Umberto Eco (f. 1932) är kulturfilbsof, professor i semiotik och författare till succéböcker som Rosens namn, Foucaults pendel, Gårdagens ö, Baudolino, Om skönhet och Om fulhet.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1723
Rating 0
Read It Yes
Product Details
Orginaltitel Il Cimitero di Prag
Original Country Italien
Orginalspråk Italienska
Original Publication Year 2011
Notes
14 CD, ca 18 h
mp3 cd