Da Vinci-Koden - Brown, Dan (2009)
ISBN 9789174130416
Genre Thriller
Förlag Bonnier Audio
Tryckt år 2009
Format Ljudbok CD
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Ola Klingberg
Uppläsare Jan Waldekranz
Omslag John Eyre
Handling
Konsthistorikern och symbolikexperten Robert Langdon befinner sig i Paris för att hålla en föreläsning när han väcks av ett viktigt telefonsamtal. Den åldrade intendenten på Louvren har blivit brutalt mördad inne på museet, och ett märkligt chiffer har hittats intill hans kropp. Langdon kallas till platsen för att hjälpa till att lösa gåtan.
Medan Langdon och den franska polisens kryptograf, Sophie Neveu, söker avtäcka det gåtfulla meddelandet finner de ledtrådar gömda i Leonardo da Vincis verk ledtrådar som är synliga men samtidigt skickligt förklädda av konstnären.
Langdon misstänker nu att de är en fantastisk historisk hemlighet på spåren, en hemlighet som genom århundradena bevisats var lika upplysande som farlig. Ifall det labyrintiska pusslet inte hinner dechiffreras i tid går en explosiv forntida sanning i graven.

Denna intelligenta och underhållande roman blev omedelbart en braksuccé när den kom ut i USA. Författaren bakom denna sensation - Dan Brown - har hyllats för sin historiska forskningsinsats och sin anmärkningsvärda förmåga att förvandla sina kunskaper till exceptionell spänning.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1715
Rating 0
Read It Yes
Product Details
Serie Robert Langdon
Orginaltitel The Da Vinci Code
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 2003
Notes
2:a boken i serien om Robert Langdon.
16 CD, ca 19 tim.