Gåtornas palats - Brown, Dan (2006)
ISBN 9179533566
Genre Thriller
Förlag Bonnier Audio
Tryckt år 2006
Format Ljudbok CD
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Ola Klingberg
Uppläsare Johan Rabaeus
Omslag John Eyre
Handling
The National Security Agency (NSA) är en topp-hemlig organisation, mycket mäktigare än CIA. När NSA:s oslagbara dator TRANSLTR hittar en kod den inte kan forcera kallar man in sin bästa kryptoanalytiker, den briljanta Susan Fletcher.
Det hon upptäcker sänder chockvågor genom maktens korridorer. NSA hålls som gisslan - inte med hjälp av vapen, utan med en kod som är så komplex att om den släpps fri skjuts hela USA:s underrättelsetjänst i sank.
Två händelsekedjor sätts snabbt igång. Susan söker förrädaren inom NSA:s väggar, och hennes fästman, David Becker, skickas av NSA till Sevilla i en intensiv och farlig jakt på ringen som har kodens lösning ingraverad.
Snart går det dock upp för Susan att hon står i en härva av hemligheter och lögner. Hon slåss inte bara för sitt land utan också för sitt eget och Davids liv.

Dan Brown är världens mest läste författare för närvarande. Da Vinci-koden, hans fenomenala genombrott, har sålt mer än 1 miljon exemplar bara i Sverige. Gåtornas palats var hans debut. Sedan tidigare finns också hans övriga spänningsromaner, Änglar och demoner och I cirkelns mitt, på svenska.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1671
Rating 0
Read It Yes
Product Details
Orginaltitel Digital Fortress
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1998
Notes
13 CD, ca 13 tim