Jag, Tina - Tina Turner, Kurt Loder (1987)
ISBN 9118732127
Genre Memoarer
Förlag Norstedt
Tryckt år 1987
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Hans O Sjöström
Handling
Hela rockvärldens sexiga gudmor, den tuffa, häftiga rockbruden, "the hardest-working woman in show business", den fantastiska sångerskan med den häftiga showen och en ängels leende, den hängivna buddhisten... Det finns många sätt att beskriva fenomenet Tina Turner, nu 47 år, och större än någonsin!

Vad fick bonddottern från Nut Bush i Tennessee att plötsligt dyka upp på scenen i början av 60-talet, och lysa upp hela pophimlen med sin intensiva röst och starka utstrålning? Och så två decennier senare - i mitten av 80-talet - framträda som dagens hetaste och mest karismatiska kvinnliga artist?

Tinas historia är fantastisk och gripande. Hur hon som tonåring i East St Louis grep mikrofonen och övertygade Ike Turner att anställa henne som sångerska i sitt band (han ändrade snabbt hennes namn från Anna Mae Bullock till Tina Turner, utan att ens fråga henne!); det mardrömslika äktenskapet med denne dominante kvinnojägare; deras väg till toppen, kantad av Ikes ökande våldsamhet och drogmissbruk; besvikelserna, misshandeln och det alltmer olyckliga livet, och till slut det hastiga uppbrottet från Ike, hon flydde ensam och blodig med bara 36 cent i fickan...

Hennes väg tillbaka är berättelsen om en oerhört stark kvinna och hur hon med mod och stor begåvning arbetade sig tillbaka till en större framgång än någonsin.

Tinas liv rymmer mycket dramatik; från de djupaste dalar, till de högsta höjderna. Från att ha varit bakgrundssångerska på små dansställen på landet, är hon nu idol för tre generationer. Tina Turner är en enastående kvinna, och den här boken, hennes egen, berättar hon (och hennes vänner och familj) precis som det är. Hela historien.

Tinas totala genombrott kom 1985 med en Grammy för comeback-LPn Private Dancer, och i år är hon högaktuell med sitt nya album Break Every Rule.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1367
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Fälths Tryckeri
Antal sidor 267
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1986