Nattarbete - Irwin Shaw (1979)
ISBN 9100415286
Förlag Bonnier
Tryckt år 1979
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Roland Adlerberth
Omslag Bo Berling
Handling
Douglas Grimes, exflygare, numera nattportier på ett nergånget New York-hotell; hittar en död man och hundra-tusen dollar i sedlar i en korridor. Douglas har alltid varit en spelare, och den här gången är insatsen enorm.

Med sin nyvunna rikedom tar han sig över till Schweiz, där han slår sig ihop med Miles Fabian, en äldre gentleman som vet det mesta om kvinnor, vin, konst och snabba affärer. Tillsammans sätter de igång med att placera pengarna på ett förnuftigt sätt, ty, som Miles så riktigt påpekar, människan lever icke av kaviar allena. Så med firma i Liechtenstein och bankkonto i Zürich kastar de sig in på en givande marknad som omfattar det mesta, från poker med höga insatser till porrfilm och tomtjobberi. Deras anseende växer i kapp med deras bankkonto, kvinnorna blir allt vackrare, hotellsviterna i St. Moritz, Rom och Paris allt luxuösare...

Men ett moln finns på horisonten och det blir allt större: vem tillhör egentligen pengarna?


lrwin Shaw är mest berömd för romanen De unga lejonen, där han närgånget skildrar krigets brutalitet. Som berättare, har emellertid Shaw också andra egenskaper. Det visar han i Nattarbete, en roman som alldeles ogenerat vädjar till våra vanligaste dagdrömmar och vår längtan efter livets goda. Resultatet har blivit en modern rövarhistoria, spännande, uppsluppen och oavbrutet underhållande.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1233
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Bonniers Grafiska Industrier AB
Antal sidor 319
Orginaltitel Nightwork
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1975
Notes
Även tillg. med tryckår: 68/73. tus., 1977 ; 74/81. tus., 1979