Flygande start. - Nevil Shute (1963)
Förlag Geber
Tryckt år 1963
Format Häftad (210 x 135 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Sten Söderberg
Omslag Rickard Lüsch
Handling
Flygande Start låter oss följa Stephen Morris’ äventyr som provflygare och konstruktör under första efterkrigstiden och framåt. I den inledande delen möter vi honom som ung man från Oxford, fast besluten att ägna sig åt sitt största intresse i livet:
flygningen. Såväl de små rundtursbolagen som de större experimenterande fabrikerna kämpar med stora ekonomiska svårigheter, inte minst beroende på bristande förståelse från brittiska regeringens sida. Men trots allt arbetar männen med flygningen i blodet oförtrutet vidare, övertygade om att världen en dag måste inse flygets storartade framtidsmöjligbeter. Bland de skickligaste vid ritbordet och vid pilotens spakar blir snart just:

Stephen Morris som har bakom sig en bruten förlovning med den flicka han är kär i. Utan att ha ekonomisk möjlighet att försörja en familj ansåg han sig inte kunna hålla sin flicka bunden i väntan på bättre tider. Därför störtade han sig in i flygets värld för att försöka glömma. Men i längden kan inte vingarna lyfta honom bort från det förflutna - en dag söker han åter upp sitt hjärtas utvålda. Har hon väntat på honom, eller ...

Peter Dennison är en annan lovande ung man med otur i kärlek. Han flyr ut till sin segelbåts isolering för att komma undan det som trycker honom, och detta resulterar i sin tur i att också han dras in i Stephens värld - en dag sitter de båda männen sida vid sida i förarbytten under en riskfylld och dramatisk provflygning. Långt därnere på jorden finns deras respektive flickor och verkligheten - men häruppe i skyn finns bara maskinen och de själva
två unga män i flygarlivets trollcirkel...


FLYGANDE START är Nevil Shutes första fullbordade bok, som nu också får premiär på svenska. Utan att vara direkt självbiografisk innehåller den mycket som verkar hämtat från Shutes tid som flygplanskonstruktör. Personerna och händelserna presenteras rejält och medryckande - som alltid hos Shute - och dessutom ges fascinerande inblickar i pionjärernas arbete för att åstadkomma förstklassiga flygplan. En intressant bok ur Nevil Shutes oerhört populära produktion.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1218
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Almqvist & Wiksells Boktryckeri AB
Antal sidor 293
Orginaltitel Stephen Morris
Original Country England
Orginalspråk Engelska