Kärlekens innersta rum - Björn Ranelid (1996)
ISBN 9134518606
Förlag Bonnier Alba
Tryckt år 1996
Format Inbunden (235 x 160 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Omslag John Eyre
Handling
En människa kan plåga och skada en annan på många sätt. Det finns inga gränser och ingen mur och inga lås som hindrar henne om hon har lusten och viljan...

Leopold Sandel växer upp med föräldrar och en syster i Stockholm. Han har svårt med stavningen i skolan och blir mobbad, men tar realexamen och får börja som aspirant på Centralfängelset på Långholmen. Plikttrogen och rättskaffens som han är, avancerar han snart och blir utnämnd till överkonstapel.

Astrid är den första kvinnan i Leopoids liv och hans stora kärlek. De bor i tjänstebostad på Långholmen och efter nio års äktenskap är hon nu havande. Men Leopold störs av att galna mördare och råbarkade brottslingar kan iaktta Astrid. Han föraktar de svaga och är totalt oförsonlig i sin syn på brott och straff, och Astrids frispråkighet och livsbejakande väsen gör honom ängslig och osäker.

En oktobernatt rymmer en av fångarna. Han hittas fyra meter ut i Långholmskanalen med en tung sten vilande på ryggen. I den stunden förändras Leopolds liv.

Kärlekens innersta rum är en roman om förtryck, om det osynliga våldet och om ondskan som kan gömma sig bakom rättfärdighet och skenbar välvilja. På ett avklarnat, poetiskt språk har Björn Ranelid skrivit en tätt sammanhållen roman, där han mycket subtilt berör några av de viktigaste frågorna i vårt samhälle.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1646
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Smegraf
Antal sidor 270
Orginaltitel Kärlekens innersta rum
Original Country Sverige
Orginalspråk Svenska
Original Publication Year 1996
Notes
Även tillg. med tryckår: 43/51. tus., 1996