Nordvästpassagen - Del 1 - Kenneth Lewis Roberts (1981)
ISBN 9100444960
Förlag Bonnier
Tryckt år 1981
Format Inbunden (190 x 125 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Louis Renner
Handling
Genom sin dramatiska intensitet och för den omsorgsfullt studerade historiska verkligheten tillhör "Nordvästpassagen" de stora berömda äventyrs-böckerna.
Handlingen utspelas i 1750-60 talets unga Amerika och rör sig om striderna mellan engelsmän och fransmän om områdena kring de stora sjöarna, det som sedermera blev norra USA och Kanada. Till båda sidor anslöt sig olika indianstammar. Här fanns rikedomar att hämta och äventyrarnas skara var stor. Hit kom också den unge studenten Langdon Towne. Han kom att ingå i den våghalsiga engelska jägarbrigaden "Spejarna" som leddes av den oförvägne major Rogers. Efter flera framgångsrika expeditioner blev Rogers uppdrag en vedergällningsaktion mot det av fransmännen skyddade indianfortet St. Frances. Rogers egna planer på en fredlig expedition för att finna en vattenväg mellan Atlanten och Stilla Havet, "Nordvästpassagen" måste skrinläggas och kriget föras trots fiendens överlägsenhet i alla avseenden.
De når fram till Frances och genomför sitt uppdrag. Men den långa marschen tillbaka blir fruktansvärd. De flesta patrullerna förintas av indianerna och endast ett fåtal av spejarna lyckas ta sig tillbaka.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1197
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Esselte Herzogs
Antal sidor 273
Orginaltitel Northwest Passage
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1937
Notes
Del 1 av 2.