Svartkonster - Terry Pratchett (2002)
ISBN 9132327048
Genre Fantasy
Förlag B. Wahlström
Tryckt år 2002
Format Inbunden (230 x 160 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Peter Lindforss
Omslag Josh Kirby
Handling
Det finns många teorier om varför trollkarlar inte tillåts ha någon kontakt med det motsatta könet, de flesta av dem formulerade av unga trollkarlar som druckit lite för mycket. Men den verkliga anledningen har glömts bort av de flesta: en åttonde son av en åttonde son är en född trolllkarl. Men en åttonde son av en åttonde son av en åttonde son är en trollkarl i kvadrat: en svartkonstnär (en trollkarl med så mycket krafter att de andra framstår som fjantar i spetsiga hattar i jämförelse).
Senast svartkonstnärer fanns i Skivvärlden - för tusentals år sedan - ledde det till Magikerkrigen som hotade allt liv på Store A’tuin. Skivvärlden är äldre nu, tunnare. Den skulle inte överleva ett nytt Magikerkrig. Men gissa vad som just har fötts?

Rensvind däremot är raka motsatsen till en svartkonstnär - sämre och fegare trollkarl får man leta efter. Ändå tycks det vara upp till honom att rädda Skivvärlden. Till sin hjälp har han Conina, dotter till Cohen barbaren och förmodligen världens våldsammaste frisör, samt Nijel Förgöraren, som vill bli en barbarhjälte precis som Cohen men kanske inte riktigt har fått kläm på det hela ännu. Och så Bagaget förstås, lika psykotiskt och våldsamt som alltid, fast nu även olyckligt kär.
Kanske är det Rensvinds totala inkompetens som är precis vad som behövs i en Skivvärld som plötsligt svämmar över av rå magi.
Eller ett bra försprång.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1116
Read It Yes
Product Details
Serie Skivvärlden
Tryckt av WS Bookwell
Antal sidor 252
Orginaltitel Sourcery
Original Country England
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1988
Notes
Första svenska uppl. 2002