Titus tronföljaren - Mervyn Peake (1978)
ISBN 9120058640
Genre Fantasy
Förlag AWE/Geber
Tryckt år 1978
Format Inbunden (220 x 145 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Åke Ohlmarks
Omslag Jan Ternald
Handling
Välkommen till Gormenghast!
Det ofantliga slottet med dess otaliga byggnader, väldiga salar, hemlighetsfulla rum och labyrint-lika korridorer. Hemvist för uråldriga ceremonier och besynnerliga ritualer. Här lever en samling märkliga och mystiska invånare, bla lord Sepulchrave - den sjuttiosjätte earlen av Groan - och hans maka Gertrude, hans vildvuxna dotter Fuchsia, de båda prilliga tvillingsystrarna Cora och Clarissa, husläkaren doktor Prunesquallor och hans syster Irma, förste kammartjänare Flay och den oformlige kökschefen Swelter.
När berättelsen börjar skakas slottet i sina grundvalar av den sensationella nyheten att huset Groan har fått en arvinge, en tronföljare till Gormenghast - den nyfödde Titus. Samtidigt dyker en förrymd kökspojke upp som kommer att spela en ödesdiger roll i framtiden. Hans namn är Steerpike...
Mer än så vill vi inte avslöja om alla de bisarra, spexartade, spännande och ohyggliga händelser som kommer att utspelas i slottet och dess omgivningar. Vi överlåter i stället berättelsen till dess författare - Mervyn Peake.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1090
Read It Yes
Product Details
Utgåva 1. uppl.
Serie Gormenghast
Tryckt av Rahms Boktryckeri AB
Antal sidor 479
Orginaltitel Titus Groan
Original Country England
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1946
Notes
1:a delen i trilogin Gormenghast