Landet bortom haven - Tamara McKinley (2008)
ISBN 9789137129969
Förlag Forum
Tryckt år 2008
Format Inbunden (235 x 160 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Louise Thulin
Omslag Anders Timrén
Handling
Hemliga möten i en undangömd grotta, romantiska drömmar om framtiden ... Susan Penhalligan är bara sexton år men hon har redan funnit sitt livs kärlek. Att hon är fiskardotter och Jonathan Cadwallader adelsman hindrar inte deras planer.
Så får Jonathan chansen att delta i en forskningsresa till Tahiti och Australien. Året är 1768, fartygets namn är Endeavour och befälhavare är James Cook. Susan lovar att vänta på honom hemma i Cornwall.
Men månaderna blir till år och en dag inträffar en katastrof i Susans familj som ändrar allt. När Jonathan återvänder från sin resa är Susan redan gift. Ödet tycks ha skilt dem åt för alltid. Till en dag då de möts igen, under högst oväntade former, i ett land långt bortom haven...
Susans bror Billy har levt ett storstilat liv sedan han blev smugglare. Men lika lättsam som tillvaron är då han har tur, lika hårt blir fallet då han åker fast. Billy är bland de första straffångar som deporteras till Australien och han är långt ifrån säker på att överleva resan ...

I Landet bortom haven sammanflätas tre olika människoöden till en rik och fängslande läsning - romantisk som en kärlekssaga, spännande som en äventyrsroman och med historiens färgstarka inramning.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1655
Read It Yes
Product Details
Tryckning 2
Tryckt av ScandBook AB
Antal sidor 331
Orginaltitel Lands Beyond the Sea
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 2007
Notes
Första svenska upplaga 2007