Lyckans land - Frank McCourt (2001)
ISBN 9100571709
Förlag Bonnier
Tryckt år 2001
Format Inbunden (235 x 160 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Thomas Preis
Handling
Frank McCourts lysande barndomsskildring Ängeln på sjunde trappsteget blev en världssuccé som belönades med bland annat det prestigefyllda Pulitzerpriset.
I Lyckans land möter vi Frank när han nitton år gammal anländer som fattig immigrant till New York, fast besluten att göra någonting av sitt liv. Hans första arbete består i att tömma askkoppar i lobbyn på Biltmore Hotel och han iakttar gästerna och drömmer om den dag då även han har djup solbränna och ett bländvitt leende. Han blir inkallad och på en militärbas i Tyskland lär han sig träna hundar och skriva maskin. Åter i New York jobbar han i hamnen och lyckas så småningom, trots att han inte har någon high school-examen, bli antagen till New York University. Här träffar han också sin blivande
hustru. Med obetalbar humor beskriver han sina första år som lärare i engelska språket och litteraturen vid olika skolor i New York. Vi får också följa föräldrarnas och brödernas vidare öden, och Frank McCourts berättelse är rik på komiska anekdoter och möten med udda existenser.

Samma drivkraft, charm, sårbarhet och smittande humor som kännetecknade Frank McCourt i barndomsskildringen återfinns i Lyckans land. Här möter lysande historieberättaren, vi än en gång den vars uppfinningsrikedom och begåvning så småningom leder honom ut ur fattigdomen.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1047
Read It Yes
Product Details
Tryckt av AIT Falun AB
Antal sidor 453
Orginaltitel 'TIS
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1999
Notes
Även med tryckår: 66/75. tus., 2001; 76/85. tus., 2003