Mot rymden - Del 1 - James A. Michener (1986)
Förlag Bra böcker
Tryckt år 1986
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Sam J Lundwall
Handling
När man dag läser om satelliter, månlandningar och rymdsonder som fotograferar solsystemets yttre planeter är det svårt att tänka sig att den moderna rymdforskningen bara är fyrtio år gammal och att den i praktiken skapades av en handfull entusiaster.
I sin nya roman följer J. A. Michener denna svindlande utveckling, från raketanläggningen på ön Peenemünde i Östersjön, varifrån de första missilerna skickades mot London under Blitzen, till USA:s rymdskyttel som idag utför avancerade uppdrag i bana runt jorden. Det är en bred, episk skildring där vi får möta raketpionjären Wernher von Braun och hans medarbetare, Amerikas första astronauter, forskare, tänkare och motståndare - förutom politiker, påtryckningsgrupper av alla slag, religiösa fanatiker och andra medagerande i detta väldiga skådespel.
Romanen sträcker sig äver en tidrymd av fyrtio år och från Peenemünde till den första landningen på månens baksida, ett enormt perspektiv som Michener fyllt med ett myller av gestalter och händelser. Han skildrar detta människans största äventyr med insikt och fascination, med sinne både för enskilda människoöden och de storslagna skeendena. Han är en man som ännu inte har upphört att förvånas, och hans roman om människans första steg ut i universum visar upp detta vågstycke i all dess episka bredd och storhet.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1038
Read It Yes
Product Details
Antal sidor 348
Orginaltitel Space
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1982
Notes
Del 1 av 2