Skymningsskogen - Dalene Matthee (1985)
ISBN 9151817241
Förlag Prisma
Tryckt år 1985
Format Inbunden (230 x 155 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Gemma Snellman
Omslag Ulf Ebeling
Handling
Knysna-skogen, djupt inne i en avlägsen trakt av Afrika, är ännu i slutet av 1800-talet ett område där vilda elefanter och sturigt
självständiga skogshuggare i generationer har levat tillsammans. De har visserligen varit på sin vakt gentemot varandra men har i stort sett levat i fred.
Nu hotas deras, ja hela Skogens, framtida existens av profithungriga virkesuppköpare och elfenbcnsjägare och av ryktena om guldförekomster djupt inne i Skogen, vid flodernas övre lopp.
Saul Barnard, född och uppvuxen i Skogen och sedan barnsben förtrogen med dess liv och sägner, beslutar sig för att sätta stopp för det lättsinniga skövlandet av området. När han av sin egen släkt blir utpekad som förrädare och utstött ur gemenskapen, beslutar han sig för att ensam kämpa för Skogen, dess invånare och dess överlevnad. I åratal lever han under umbäranden långt inne i Skogen, som han efter förmåga skyddar mot inkräktarna. Den enda han känner gemenskap med är Gammelfot, den stora, okuvliga elefanten som med höghet och kraft regerar i det rike som rätteligen är hans.
Till slut förmår Saul Barnard inte längre kämpa. Oddsen mot honom är för starka och han är utmattad av kampen. Han vänder ryggen åt skogen och åt Kate, den kvinna han älskar. Men när han nås av ryktet att Gammelfot med sina betar har genomborrat och dödat hans brorson och att Gammelfot jagas, ser han sig tvungen att en sista gång bege sig in i Skogen och spåra upp Gammelfot. Medan han förföljer den gamle elefanttjuren råkar han ut för en rad sammanträffanden som för alltid förändrar hans liv.
"Skymningsskogen" är en både gripande och spännande skildring av en enstaka människas kamp för att rädda den värld han ärvt och som nu hotas av förintelse.

Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1036
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Mohndruck
Antal sidor 312
Orginaltitel Circles in a Forest
Original Publication Year 1984