En vacker dag... - Ira Levin (1978)
ISBN 9146128662
Förlag Wahlström & Widstrand
Tryckt år 1978
Format Inbunden (200 x 125 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Nenne Runsten
Omslag Svenolov Ehrén
Handling
En vacker dag ska du leva i ett samhälle utan friktioner mellan individer och stater, utan aggressioner, utan ambitioner, utan svält, utan bekymmer för framtiden. En vacker dag tar datorn hand om alla dina frågor och styr dig in i det väloljade samhällsmaskineriet.
I denna strömlinjeformade miljö lever Chip. Men han är "sjuk": han börjar ifrågasätta sin tillvaro, leva ett dubbelliv tillsammans med några andra rebeller med vilka han planerar den "omöjliga" kuppen - att fly ifrån det fulländade samhället. De lyckas hitta en glömd ö, där andra "sjuka" lever. Men inte heller där kan han finna de möjligheter till individuellt liv hans oro ständigt driver honom att söka: han måste först och främst förstöra datorns makt...

Författaren till Bädda för död och Rosemarys baby presenterar här i mästerlig thrillerform sin djupt engagerande framtidsroman. Det finns i skildringen av Chips uppror med dess chockartade kulmen en intensiv, handfast spänning, som nästan får läsaren att glömma att det är djupt tänkvärda synpunkter på människans framtid som här ges oss som suverän underhållning.

Personal Details
Collection Status In Collection
Index 908
Read It Yes
Product Details
Utgåva [Ny utg.]
Tryckt av Axlings Tryckeri AB
Antal sidor 261
Orginaltitel This Perfect Day
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1970