Maktbas Jamaica - Robert Ludlum (1998)
ISBN 913232295X
Genre Thriller
Förlag B. Wahlström
Tryckt år 1998
Format Kartonage (230 x 155 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Karin Andrae
Omslag George Smith
Handling
Alex McAuliff är geolog, expert på avancerade markundersökningar. Han är också vietnamveteran, en man van vid faror och strapatser - en man som vet sitt pris. Ändå är det arvode han erbjuds för att leda en expedition
till Jamaica uppseendeväckande högt.Två miljoner dollar insatta på ett schweiziskt bankkonto. Expeditionen ska bana väg för en stad i Jamaicas djungler. Ett märkligt projekt, men också en utmaning som Alex inte kan motstå. Men det verkliga syftet bakom planerna avslöjas när en man från brittiska underrättelsetjänsten kontaktar Alex; Jamaica ska förvandlas till en fristat, en bas för finansiellt världsherravälde.Toppkrafter från multinationella storföretag är inblandade, cyniska, makthungriga män som måste stoppas.
Alex låter sig motvilligt värvas till ett livsfarligt dubbelspel. Minsta felsteg och han riskerar att få dela den första expeditionens öde - den som utplånats till sista man. Men inte av Alex uppdragsgivare, utan av en annan, hemlighetsfull makt. En makt med rötter i Jamaicas förflutna, endast känd genom dunkla legender och skräckslagna viskningar.
En makt som Alex måste finna - och göra till sin bundsförvant.

Personal Details
Collection Status In Collection
Index 898
Read It Yes
Product Details
Utgåva 1. kart. uppl.
Tryckt av AIT Falun AB
Antal sidor 359
Orginaltitel The Cry of thr Halidon
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1974
Notes
Utgiven 1974 under psedonymen Jonathan Ryder.
Första svenska uppl. 1996