Paradistorg - Isaksson, Ulla (1983)
ISBN 9100750204
Förlag Bonnier
Tryckt år 1983
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Omslag Andrea Ydring
Handling
Paradistorg är ett gammalt sommarställe i Vaxholms-trakten, ett Sverige i miniatyr - fredat, lättjefullt och en plats för mild vällevnad. "Den lilla säkra oasen i en värld som vacklar - lekplats, läkplats, familjesköte!" Så karakteriserar den kvinnliga läkaren Katha stället, som de alla älskar. Ändå är det inte alltid lätt att leva där, ens när sommaren blåser grön. De olika familjerna visar upp skilda sätt att leva. Gammalt krockar med nytt, individer och generationer nöts mot varandra.

Oron knyts främst till barnen. Hur skall de klara sig i ett samhälle som obönhörligt tycks gå mot allt större mekanik, allt torftigare emotionella möjligheter?

Kathas väninna Emma, glödande socialarbetare bland barn och ungdom i Stockholm, rids av en framtidsmara som fått namnet Aniara-människan. Det är en "tänkt" människa, en karriärist, som när hon hotas i sin framfart griper till våld.

Hur skall man skydda barnen för Aniara-världen? Hur hindra att de själva smittas? Hur motarbeta känslokylan, som breder ut sig överallt?


Parad istorg är en av Ulla Isakssons bredaste och färgrikaste romaner på länge och samtidigt en av hennes viktigaste. Den skildrar problem som angår alla vuxna människor - klokt, frimodigt och i en fängslande svensk familjemiljö.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 645
Read It Yes
Product Details
Utgåva [Ny utg.]
Tryckt av Bonniers Grafiska Industrier AB
Antal sidor 288
Orginaltitel Paradistorg
Orginalspråk Svenska
Original Publication Year 1973