Den lilla trumslagarflickan - Carré, John le (1983)
Förlag Bra böcker
Tryckt år 1983
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Sam J Lundwall
Handling
Det började med ett bombattentat mot en lägre tjänsteman vid Israels ambassad i Bonn. Tätt efter polis och räddningsmanskap kom anonyma tyska säkerhetsmän till den tidigare så fridfulla förorten; och efter dem kom grupper av ännu mer anonyma israeliska terroristbekämpare som berördes mindre av förödelsen än av möjligheten att kanske kunna spåra upp och likvidera en hittills oåtkomlig grupp arabiska terrorister. Terroristbekämparna för sitt eget smutsiga krig vidare från Tyskland till England, Frankrike, Libanon och Israel, med en skoningslös målmedvetenhet som inte ger utrymme för eftertanke eller medmänsklighet.

Ingen kan infiltrera den arabiska terroristgruppen; den godtar bara pålitligt folk, folk som är beredda att dö för sin kamp.
Den israeliska säkerhetstjänsten måste skapa sin egen terrorist. Den lilla trumslagarflickan blir deras terrorist, skapad i detta enda syfte, för att kastas ut i detta okända krig, en schackpjäs i ett stort och labyrintiskt spel där reglerna ständigt förändras och dagens vän kan vara morgondagens fiende.

I sin nya roman tar John le Carré upp den oförsonliga striden mellan Israel och de fördrivna palestinierna, ett krig utan hjältar eller skurkar, där rätt och orätt glider in i varandra så oförmärkt och försåtligt att de inte längre kan skiljas åt, ett skumraskkrig där det verkliga offret är de inblandades anständighet och medmänsklighet.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 262
Read It Yes
Product Details
Antal sidor 521
Orginaltitel The Little Drummer Girl
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1983