Ryska huset - Carré, John le (1989)
ISBN 9100477664
Förlag Bonnier
Tryckt år 1989
Format Inbunden (220 x 150 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Sam J Lundwall
Handling
Barley Blair är en härjad, jazzälskande och mycket törstig engelsk bokförläggare. Han råkar också vara den person som fått ta emot några av de viktigaste försvarshemligheter som smugglats ut ur Sovjetunionen på många år. En blöt natt utanför Moskva har han nämligen träffat den desillusionerade toppfysikern Jakov - och vunnit hans förtroende.
Varken brittiska underrättelsetjänsten eller CIA visar honom samma förtroende. Ändå måste de få honom att återvända till Sovjet, för förnyad kontakt med Jakov.
Men detta är ingen tid för hjältedåd. Järnridån rostar, det kalla krigets stridsrop ljuder allt ihåligare - utom för dem som ingenting lärt och ingenting glömt.
Tillbaka i Moskva möter Barley den vackra Katja, Jakovs mellanhand. Och hos henne tror han sig äntligen ha funnit någon som kan ge hans liv en mening. Spelreglerna ändras. Kärleken spränger den blinda lojalitetens bojor.

Ryska huset är en intensiv, suggestiv och virtuost genomförd thriller av den moderna spionromanens mästare. I dessa glasnosts och perestrojkans dagar har John le Carré på ett överraskande sätt vidgat och fördjupat sitt
författarskap.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 261
Read It Yes
Links Film
Product Details
Tryckt av WSOY
Antal sidor 334
Orginaltitel The Russia House
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1989
Notes
Första svenska uppl. 1989