Virvelvind - Clavell, James (1987)
ISBN 9118721028
Förlag Norstedt
Tryckt år 1987
Format Inbunden (215 x 135 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Sune Karlsson
Omslag Kaj Wistbacka
Handling
Handlingen i James Clavells femte och hittills mäktigaste roman i den asiatiska sviten omspänner tjugofyra dygn, från den 9 februari till den 4 mars 1979. Platsen är Iran, ett Iran där shahen just flytt, där ayatollah Khomeini just återvänt, där revolutionärer av olika schatteringar slåss mot varandra, där kaos ersatt shahens gamla hårdhänta ordning.
Det brittiska flygföretaget S-G Helicopters - i hemlighet kontrollerat av Noble House i Hongkong - försöker hålla verksamheten i gång så länge som möjligt, under ökande fara för de anställda piloterna. De är ett tufft gäng flygare av olika nationalitet som funnit sig väl tillrätta med sin tillvaro i Iran. För två av dem, finnen Erkki och kanadensaren Tom, har det blivit ett andra hem sedan de gift sig med iranska kvinnor.
Trots att det skulle innebära ekonomisk katastrof för helikopterbolaget att lämna Iran, trots att de flesta av piloterna i det längsta hoppas att allt kommer att bli bra igen, tvingas man till sist av alltmer hotfulla tecken inleda en djärv och livsfarlig flyktplan, där absolut ingenting får klicka
I en intrig lika konstfullt knuten som en persisk matta skildrar James Clavell en handfull människor vilkas öden på olika sätt länkas vid varann och vilkas liv dramatiskt förändras under de 24 dygn då revolutionens virvelvind sveper fram över Iran.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 250
Read It Yes
Product Details
Antal sidor 1146
Orginaltitel Whirlwind
Orginalspråk Engelska