Noble House - Clavell, James (1982)
ISBN 9118223028
Förlag Norstedt
Tryckt år 1982
Format Inbunden (225 x 150 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Sam J Lundwall
Omslag Kaj Wistbacka
Handling
Handlingen i NOBLE HOUSE utspelas i Hongkong under en augustivecka 1963. I dess centrum står Ian Struan Dunross, tolfte tai-pan - högste ledare - för det mäktiga handelsimperiet Noble House.

Till Hongkong kommer den amerikanske företagspiraten Linc Bartiett och hans kvinnliga assistent Casey Tcholok med den hemliga avsikten att kapa åt sig en bit av Asienmarknaden, där Noble House hittills varit
dominerande.

Det obarmhärtiga ekonomiska krig som blir följden och som förs med alla medel, från börskupper till bankrån, får dramatiska och vittgående konsekvenser långt utanför finanstrusternas hemlighetsfulla värld. Finansjättarnas kamp rubbar många cirklar i den väldiga staden, som tryckvågorna från ett jordbävningscentrum.

Frågan är om inte den fascinerande, myllrande väldsstaden Hongkong är romanens verkliga huvudperson, denna stad som rymmer allt från slösande lyx till den eländigaste slum, och där det ständigt sjuder av aktiviteter - öppet eller i det fördolda. Guld- och opiumsmugglingen har sedan gammalt ett centrum i Hongkong, och de kinesiska ligor som delat de illegala marknaderna mellan sig börjar nu få konkurrans av den amerikanskdirigerade maffian. De stora nationernas underrättelsetjänster bedriver sitt underjordiska spel i Hongkong, och under detta kalla krigets år 1963 är deras aktiviteter hetare än någonsin.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 249
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Esslte Herrzogs
Antal sidor 1092
Orginaltitel Nobel House
Original Subtitle A novel of contemporary Hong Kong
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1981