En ring av järn - Cooper, Susan (1985)
ISBN 9148507237
Genre Fantasy
Förlag Bonniers juniorförl.
Tryckt år 1985
Format Inbunden (205 x 135 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Jadwiga P. Westrup
Omslag Michael Heslop
Handling
Will tog sin jacka och plockade fram det egendomliga järnföremålet som han fått tidigare på dagen. Ute for snön mot fönstret med ett ljud som om någons fingrar borstat av glaset. Det var då, utan förvarning, som rädslan kom.

Han hade aldrig känt något liknande förut. Det blev värre för varje minut, Som om någon enorm tyngd trängde sig mot hans hjärna och hotade honom, försökte få makt över honom, förvandla honom till något han inte ville vara... Under ett ohyggligt ursinnigt ögonblick grep skräcken honom som en mardröm som blivit verklig och han skrek...

Vad är det som händer Will Stanton natten före hans elvaårsdag? Vad är det för en ring av järn han får av bonden Frank Dawson? Vad betyder orden Vandraren är på färde. Natten blir svår och morgondagen blir bortom allt förstånd ohygglig? Frågorna hopar sig.

Långsamt börjar Will förstå att det från en annan tid och en annan värld kommer ett okänt hot. Mörkrets krafter är i rörelse och kommer allt närmare och han, Will Stanton, är en av dem som måste ta upp kampen.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 210
Read It Yes
Product Details
Serie Will Stanton
Tryckt av A.B.M.-Tryck
Antal sidor 224
Orginaltitel The Dark is Rising
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1973
Notes
Första delen i serien om Will Stanton