Fula fiskar - Cornwell, Patricia D. (2002)
ISBN 9172633158
Förlag Pan
Tryckt år 2002
Format Pocket (230 x 150 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Cecilia Franklin
Omslag Paul Eklund
Handling
Vad är det för ett mystiskt virus som lamslagit polisens datorer? Vem har vandaliserat hjältestatyn på kyrkogården? Var kommer Pikes in i bilden? Och hurdan är egentligen relationen mellan Virginia West och Andy Brazil?

Polismästare Judy Hammer, biträdande polischef Virginia West och den unge polisassistenten Andy Brazil (känd från Getingboet) har förflyttats till Richmond, på uppdrag från högre ort. Meningen är att de ska rensa upp i stadens poliskår och försöka få bukt med korruptionen och den ökande kriminaliteten. Men de stöter på hårt motstånd från de egna leden...

FULA FISKAR är på samma gång en uppsluppen satir över det moderna samhället och en spännande polisroman. Vi möter en brokig samling av ungdomsbrottslingar, vapenvurmare, uteliggare, pratsjuka gamla damer, uppblåsta kommittéledamöter och korkade poliser i en stad som fortfarande präglas av minnesmärken från inbördeskrigets dagar.

FULA FISKAR är den andra boken i Patricia Cornwells serie om sydstatspoliserna Judy Hammer, Virginia West och Andy Brazil. Den första delen, Getingboet, utkom på svenska 1998. Patricia Cornwell är mest känd för sina böcker om rättsläkaren Kay Scarpetta.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 204
Read It Yes
Product Details
Utgåva [Ny utg.]
Tryckt av WS Bookwell
Antal sidor 360
Orginaltitel Southern Cross
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1998
Notes
Första svenska uppl. 2000