Mordängeln - Crosby, John (1979)
ISBN 9146134409
Förlag Wahlström & Widstrand
Tryckt år 1979
Format Inbunden (215 x 135 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Astrid Lundgren
Omslag Jan Bohman
Handling
Tjugotvååriga Geraldine Colt, alias Sankta Theresa, är på flykt. Hon är efterlyst i USA :s samtliga femtio stater för brott hon begått i sitt politiskt radikala förflutna. Hon far till Mallorca där hon söker sig till ett avsides beläget gammalt slott utanför Palma. I sin själv- påtagna ensamhet försöker hon bringa en inre reda i sitt kaotiska liv. Samtidigt förbereder hon sig för mötet med de två personer hon vet förföljer henne: Elf och Hawkins.
Elf är en mycket attraktiv flicka. Hon är terrorist, som Geraldine, och specialist på raffinerade tortyrmetoder - hon blir oerhört upphetsad och tillfredsställs sexuellt av att plåga sina offer. Elf är bisexuell och starkt bunden till Geraldine. Elf kommer att använda alla medel för att spåra henne.
Hawkins är FBI-agent. Hans uppgift är att bevaka äldre brott och klara upp dem innan preskriptionstiden löper ut. Han har jagat Geraldine i fem år och känner henne väl - genom polisrapporter, suddiga tidningsfotografier och ändlösa intervjuer med anhöriga. Under sina spaningar har han byggt upp förväntningar på Geraldine, varför han också privat är angelägen att finna henne.
Hawkins är medveten om att Geraldine kommer att använda all list för att undvika att de möts och eventuellt tar till några av de metoder hon lärt som terrorist för att helt omintet göra sina förf öljares planer. Samtidigt är Hawkins den ende som inser vad som händer om Elf finner henne först.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 202
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Beyronds Tryckeri AB
Antal sidor 202
Orginaltitel Nightfall
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1976